مقالات

السابقون (۳)


خلاصه :

چرایی و چگونگی حفظ قرآن کریم

هو الحافظ 

 السابقون
چرایی و چگونگی حفظ قرآن
حافظان قرآن کریم، از اولیاء خدا و خاصان او هستند

با سلام و ادب خدمت دانش آموزان گرامی و اولیاء محترم

به حول و قوه ی الهی و با استعانت از قرآن ناطق، حضرت صاحب(ارواحنا فداه) قصد داریم در سری مطالب «السابقون» با مبحث چرایی و چگونگی حفظ قرآن آشنا شویم و به فضل خداوند با ادامه ی این روند، طرح السابقون را در مدرسه به مرحله ی اجرا درآوریم تا دختران پاک و عزیز ما در تزکیه، در صعودی دیگر نیز بدرخشند، چرا که همانطور که  قرآن کریم در حق مؤمنان شفاعت می کند، حافظ و عامل قرآن نیز در قیامت دارای مقام شفاعت است. رسول الله(ص) فرمودند: "من قرأ القرآن حتی یستظهره ویحفظه ادخله الله الجنه و شفّعه فی عشرة من اهل بیته قد وجبت لهم النار" (مجمع البیان، ج ۱؛ ص ۴۵) هر که آنقدر قرآن بخواند تا حفظ شود خداوند او را به بهشت داخل خواهد کرد و شفاعتش را درباره ده نفر از خانواده اش که آتش جهنم بر آنان واجب شده می پذیرد.

شاید بگید:
من حفظ کردنم خوب نیست، همین طوریش تو درسهای حفظی هم مشکل دارم، حالا برم قرآن حفظ کنم؟!

خودتون قضاوت کنین:
خداوند بزرگ، تفاوت‏هاي فردي و نقاط ضعف افراد را در حفظ قرآن از نظر دور نمي‏دارد و براي كساني كه با زحمت به حفظ قرآن همت مي‏گمارند، پاداشي دو چندان در نظر گرفته است: «عن الفضيل قال سمعت اباعبداللّه‏‌عليه‌السلام يقول ان الذي يعالج القرآن ليحفظه بمشقه منه و قلّه حفظ له اجران؛ كسي كه با قرآن، ممارست داشته باشد، تا آن را حفظ كند و دشواري حافظه اندك را تحمل كند، از دو پاداش بهره‏مند مي‏شود».
ضمناً يكي از امتيازات قرآن مجيد آن است كه تلاوت و به خاطر سپردنش سبب تقويت حافظ مي‎شود. در روايات چنان مي‎خوانيم كه قرائت قرآن به افزايش حافظه مي‎انجامد. از آنجا كه حفظ اين كتاب آسماني به تكرار پيوسته و قرائت زياد آن وابسته است، مي‎توان گفت حفظ قرآن مجيد حافظه را فزوني مي‎بخشد.

در پناه قرآن مستدام باشید

منتظر نگاه و نظرات ارزشمند شما در قسمت های بعدی «السابقون» هستیم ...

 

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

دختران