مقالات
روش های تقویت حافظه شنیداری در دانش آموزان (۱)
خلاصه :
حافظه از مهمترین مباحث روان شناسی استحافظه از مهمترین مباحث روان شناسی است، روان شناسان دو اصطلاح حافظه را از هم متمایز میکنند: یکی ساختار؛ یعنی روشی که در آن نظام حافظه سازمان مییابد. دیگری فرآیند؛ یعنی فعالیتهایی که در درون نظام حافظه انجام میشود. ما در این مقاله قصد داریم شما را با بازی هایی که سبب تقویت حافظه دیداری و شنیداری دانش آموزان می شود، آشنا کنیم.
در مقوله یادگیری بحث حافظه و تقویت حافظه شنیداری از اهمیت خاصی برخوردار است و تاثیر زیادی بر کیفیت یادگیری و به یاد ماندن مطالب دارد. حافظه شنیداری از مولفه های مهم حافظه است که تقویت آن برای دانش آموزان ضروری است. مطالب عنوان شده روش های کاربردی برای تقویت حافظه شنیداری را بیان می کنند.
عملکرد حافظه به این صورت است که مطلب وارد حافظه کوتاه مدت شده و با تکیه بر حافظه فعال مورد استفاده قرار می گیرند و با استفاده از مخزن حسی (که مهمترین آنها شنیداری، دیداری هستند) درک و رمزگردانی می شوند و به حافظه دراز مدت انتقال پیدا می کنند.
پس حافظه شنیداری به رمز گذاری در حافظه هنگام یادگیری کمک می کند. رمز شنیداری وابسته به صدا یا تلفظ محرک است. هنگامی که می خواهیم شماره تلفنی را به خاطر بسپاریم صدای ارقامی را که شنیده ایم حفظ می کنیم. در ثبت حسی تنها آن اطلاعاتی که مورد توجه قرار می گیرند انتخاب می شوند و برای پردازش به بخش های دیگر حافظه سپرده می شوند. بنابراین مهم ترین دلیل حذف اطلاعات از ثبت حسی بی توجهی است. پس در بحث تقویت حافظه شنیداری باید بر تمرکز و دقت و توجه دانش آموزان تکیه کرد. ضعف در این حافظه در دانش آموزانی که دچار اختلال یادگیری هستند مشاهده می شود.
ادامه دارد....