مقالات
خاله بازی
مهارت های زندگی(خاله بازی در پیش دبستان)
خلاصه :
مامان بازی در کنار خاله بازی یکی از مهم ترین بازی های نمایشی و گروهی از بازیهای کودکان است...مامان بازی در کنارخاله بازی یکی از مهمترین بازیهای نمایشی و گروهی از بازیهای کودکان است.
در خاله بازی و مامان بازی کودکان نقش بزرگترها را بازی میکنند. در این بازیها از اسباببازیهایی مانند عروسک، خانه عروسکی، لوازم خانه کودکانه، لوازم آشپزی کودکانه، و چادرها و خانههای کوچک کودکانه استفاده میشود. گاه خاله بازی با پهن کردن قالیچه در فضای باز انجام میشود.تفاوت مامان بازی با خاله بازی در این است که در بازی نخست، مهمترین وجه بازی، ایفای رابطهٔ مادر-فرزندی و نقشهای خانوادگی است، اما در خاله بازی بازیِ روابط بین خانوادگی و مهمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
بزرگسالان و والدین حتی میتوانند بیشتر از بچهها بازی کنند. کودکان (و بزرگسالان) باید مهارت بازی کردن را یاد بگیرند. خانواده بهترین مکان برای یادگیری این مهارتها است. بازیهایی مثل مامانبازی، خالهبازی و... در گروه بازیهای تقلیدی و نمایشی قرار میگیرند. بازیهایی که گرایش کودکان به آنها برخلاف تصور خیلی از پدر و مادرها نه تنها ایردای ندارند، بلکه نقشی مهم و کاربردی در تکوین ساختار شخصیت کودکان نیز بازی میکنند.
دختر بچهای که کفش پاشنه بلند مادر را میپوشد، یا پسر بچهای که سراغ ابزار کار پدر میرود، تلاش میکند ویژگیهای شخصیتی پدر و مادر را به روش خودش درونی کند.
دختربچهای که در بازیهایش رفتار مادر را تقلید میکند، در حقیقت به تمرین نقش جنسیتی خودش با استفاده از نمادهای مادرانه مشغول است و این دقیقا همان اتفاقی است که در مورد پسربچهای که در بازیهایش پدر را تکرار میکند، رخ میدهد.
بازی یعنی اکتشاف،تخیل و هیجان، بازی یعنی خودجوشی وکشف خلاقیت.
پابه پای کودکی هایم بیا
کفش هایت را به پا کن تا به تا
قاه قاه خنده ات راسازکن
باز هم باخنده ات اعجاز کن
خاله بازی کن به رسم کودکی
با همان چادر نماز پولکی